den 10 juli 2008

Bloggen tionde juli

Jag har fått in ett flertal frågor till ”Evert Bäckströms verkstad” och av juridiska skäl är jag tyvärr tvungen att utesluta samtliga utom två, även dessa i tveksammaste laget, men i utsatta lägen drivs man ju ofta till relativa bedömningar, vilka Evert har besvarat enligt nedan. Leif GW Persson, bloggansvarig

Fråga till Evert Bäckström:
Evert! Läget. You Rule Mannen! Såg att du köpt en papegoja efter mordet på din jirre Egon. Säg till om du behöver hjälp med att pälsa av han din kollega som gjorde det. Vad jag och polarna undrar är bara varför du döpt han till Isak. Danne and his crew from Gnesta.

Svar:
Du Danne. Jag har ett förslag. Gå in i butiken hos djurnasarn. Be att få kika på en valfri papegoja. Går bra med valfri sort och själv har jag en sån där lite blå fan. Kolla fejan på honom och om du undrar varför han heter som han gör är jag rädd för att jag inte kan hjälpa dig. En sak till. Om jag behöver ”pälsa av någon” så behöver jag inte hjälp från dig och dina små kamrater. Evert B.

Fråga till Evert Bäckström
Rak fråga Evert. Vem mördade Olof Palme? Hilmer Gullstrand, 67, från Rakvattnet i Västerbotten.

Svar:
Bra fråga Hilmer och du har vänt dig till rätt man. Jag har jobbat en hel del med Palme ända sedan första kvällen då han åkte ner och vad det handlar om är alltså en konspiration inom en mindre grupp i hans närhet bestående av några sexuellt perversa överklasspersoner med anknytning till bland annat vår hemliga säkerhetstjänst. Mer än så är jag tyvärr förhindrad att avslöja i nuläget beroende på bland annat min egen säkerhet men att det handlar om offrets person är alldeles klart. Däremot har jag inte släppt ärendet och räknar kallt med att få bitarna på plats innan det hela blir preskat. Evert Bäckström

27 kommentarer:

Klockan den 11 juli 2008 00:16 , Anonymous Anonym sa...

Jag trodde nästan att du tröttnat på att blogga. Men se där kom ett livstecken ;-)

 
Klockan den 11 juli 2008 00:20 , Anonymous Tommy sa...

Jag vet inte varför jag blev anonym i min förra kommentar

Ha´re bra
tseabeach.blogspot.com

 
Klockan den 11 juli 2008 00:30 , Anonymous Björn Eriksson sa...

Björn Eriksson (Linköping) säger:
"Bra blogg Leif!"

 
Klockan den 11 juli 2008 01:18 , Anonymous Anonym sa...

Jag har fått in ett flertal frågor till ”Evert Bäckströms verkstad” och av juridiska skäl är jag tyvärr tvungen att utesluta samtliga utom två, även dessa i tveksammaste laget, men i utsatta lägen drivs man ju ofta till relativa bedömningar, vilka Evert har besvarat enligt nedan. Leif GW Persson, bloggansvarig"


Hmm, intressant. En fråga till en fiktiv person, tordes vara en mer eller mindre fiktiv fråga, men även om så inte är fallet, så resulterar det i ett fiktivt svar. (Även med en äkta genuin verklighetens fråga, så tordes frågeställaren antas vara mer eller mindre normal och därför ställt frågan för att få ett fiktivt svar.)

Vilket gör att pga "juridiska skäl" blir extra intressant. För varför är (verbosiumsmurfen själv får ursäkta å vara tyst pga juridiska skäl) du på något sätt undantagen grundläggande yttrandefrihet på en blogg, riktad till Svenskar, skriven på Svenska?

Hade det varit i USA hade det ju inte varit så konstigt per de facto, eftersom kombinationen promillet antal tokstollar och "liberalt juridiskt stämningssystem" (något som inte existerar i Sverige) gett upphov till en absurd själv-censurering hos kända författare som bloggar. (Ett problem som inte verkar existerar hos mindre kända författare i USA.)

Även fast båda (gränsfalls) frågorna kom via eposten (vilket är förståerligt, hellre än att ta från kommentarerna [problemet med pseudo-anonymiteten är att det trots allt ändå lämnar en bismak än hemmagjord absint]), alt var påhittade för den goda stämningens skull, så undrar i alla fall jag varför detta juridiska hinder, för dig, i Sverige?

Varför har du begränsningar i yttrande friheten i detta land? (Begränsningar som vi alla andra inte har?)

Utgår från att det inte har med förlagets-rättighets-idioti att göra, för det vore djävligt tragiskt.


(Radisson Edwardian Hotels Amba Bar and Grill?)

 
Klockan den 11 juli 2008 01:19 , Anonymous Anonym sa...

Å så glömda jag signera. (Doh!)

//ST

 
Klockan den 11 juli 2008 01:29 , Blogger Jensa sa...

Riktigt kul läsning, ska studera denna sida mera. Tror jag lägger in en länk på min lilla oansenliga blogg.

 
Klockan den 11 juli 2008 08:31 , Anonymous Anonym sa...

"några sexuellt perversa personer med anknytning till bland annat till vår hemliga säkerhetstjänst". Evert, lägg till att bland annat innebär, högt uppsatta, mycket perversa män (2-3st) inom svensk polis ,så har du nog sagt mer av sanningen. För farliga män, för att avslöja. Men du är modig Evert eller......?

 
Klockan den 11 juli 2008 09:18 , Anonymous Anonym sa...

Vet inte riktigt var jag ska placera min kommentar - testar :)

Jag har följt dina åsikter och tankar under ett antal år och nu (igen) då du beskriver 'det där svarta hålet' – du vet – så känns det, jag känner igen mig och är säkert inte ensam om det. Vi är inte tillåtna att vara vad vi håller på att bli och formas till – den alltid öppna vägen, utan tvingas mer eller mindre medvetet följa gällande legitima koder. Du följer koderna eller så väljer du utanförskap. That's the deal. Jag vandrade länge som doktorand i handelshögskolans korridorer och kände hur hålet blev större och djupare. Spontaniteten och den sprudlande raka kommunikationen är i den världen tecken på något annat 'underliggande' – uppriktigheten och ärligheten är där en svår form för manipulation ('ingen' kan vara så där öppen) . Jag visste då inte ens vad strategi var :) (har genomgående humanist utbildning och blev tillfrågad att arbeta vid en handelshögskola). Dom kunde inte tygla mig och jag förstod inte vad det var som skulle tyglas :)

Och det där med att vi aldrig hade böcker hemma, aldrig diskussioner – du vet – dom jobbade ju från morgon till kväll. Och jag fick plugga in allt dom naturligen hade med sig i bagaget, och lära mig förstå allt (kärleken till kunskap, djupare förståelse är för mig livet om än jag föll för penningens frestelse några gånger – jag förstår lite mer idag) – alla osynliga koder och regler som för mig framstod som monster då de visade sig. Och det där med att 'dom är säkert stolta över sig' – riv det. Forskning är abstrakt och inte ett 'riktigt jobb' och 'när ska du börja arbeta' och 'du ska inte tro att du är något'. Jag började vid sidan av att bygga och renovera istället, så att jag skulle erhålla något värde i mina föräldrars ögon. Då värkte det i ryggen och jag blev en 'duktig' flicka. Kraven från de olika världarna är så olika och står mer ofta i konflikt vilket för mig ledde till att läsandet och skrivandet blev ren lyx 'sitter du och läser nu igen, har du ingenting bättre att göra'.

Men du, jag tror vi blir bra. Jag tror vi kan göra mycket gott i vår medvetna omedvetenhet. Men vore fantastiskt om du i bokform beskrev din väg – det kunde hjälpa oss på vägen. Jag vet att arbetarungarna blir forskare med några generationer emellan (om än de lyste med sin frånvaro då jag satt där för några år sedan) – men jag tror de börjar ta plats där nu igen (eller är det min förhoppning?). Det är en så förbaskat svår väg. Så ensam. Kärleken till ordet, till människorna och den starka viljan att kanske kunna bli ett verktyg för någon en dag (inte en alldeles ödmjuk önskan, jag vet) är en pågående kamp och vore fint om du delade med dig av din förståelse, din väg, dina erfarenheter. Kanske var inte din väg så svår – jag vet inte – men även de insikterna har stor betydelse för oss som står här och trampar mitt i livet.

Fint att du bloggar :)

 
Klockan den 11 juli 2008 10:43 , Blogger StenS sa...

Jag är övertygad om att O.P. själv medverkade till det tragiska slutet. I den mening att hans angerande drev fram många OP-hatare som inte önskade annat.
Man kommer aldrig att kunna bevisa vem som högg i vapnet. Därmed förblir fallet olöst.
Jag ser fram mot flera romaner med anknytning till Sthlms träskmarker från senare delen av 1900-talet.

 
Klockan den 11 juli 2008 11:43 , Anonymous Spanaren sa...

Hej du,
det står i ditt "blogg-huvud": I bloggform för första gången.
Fast spanar man på nätet så hittar man föjande,
http://www.bokus.com/cgi-bin/P_campaign_show.cgi?c_id=22949

Finns det någon rimlig förklaring, eller är du bara en fejk?

//spanaren

 
Klockan den 11 juli 2008 13:22 , Anonymous Anonym sa...

Hej Evert. Kommer du ihåg mig? Jag försökte ringa dig ang. cykeln du sålde till mig för ett tag sedan men jag kom bara fram till dagens bibelord. Har du någon aning om varför polisen kom och hämtade den?

Mvh
Dagmar 83

 
Klockan den 11 juli 2008 14:06 , Anonymous Erik sa...

Hej Leif!

Läste precis ut "Faller fritt som i en dröm" och måste säga att det är den bästa bok jag läst. Kändes på något sätt skönt också...
Nu ger jag mig i kast med ännu en GW-bok.

Med vänlig hälsning

Erik

 
Klockan den 11 juli 2008 17:32 , Blogger Leif GW Persson sa...

Bästa Dagmar 83. Jag har ställt en allvarlig fråga till Evert om den där cykeln som du påstår att han sålt till dig under den tiden då han arbetade vid polisens hittegodsmagasin. Som så ofta förr så nekar han blankt och detta trots att jag ser i hans röda ögon att han ljuger. Jag börjar bli ganska uppgiven faktiskt och funderar på att ta ett samtal med hans högsta chef, Carin Götblad som är en bra kvinna som jag känner. Mottag mina uppriktiga beklaganden. Mch Leif GW Persson

 
Klockan den 11 juli 2008 17:46 , Anonymous G. Unkas sa...

Det är mycken diskussion om kränkning av den personliga integriteten i dessa FRA-tider.

Den yttersta kränkningen av någons personliga intgritet är att ta dennes liv.

 
Klockan den 11 juli 2008 18:01 , Blogger Nisse et al sa...

G. Unkas; Håller inte riktigt med dig. Yttersta förnedring var salos nickmål mellan sverige-vitryssana. för det andra så är jag numera helt förvirrad om vad dom vill åstakomma med FRA-lagen. var det ryssarna dom var rädda för eller var osama sims-alla-bim? Om det nu var ryssarna är oroliga för så är ju anledningen till lagen borta eftersom ryska ISP:er börjar routa trafiken via andra länder än sverige. Är det särk-klädda gubbar i en afgansk grotta så har väl dom bättre förstånd än att skicka sina planer via mail.

 
Klockan den 11 juli 2008 18:53 , Anonymous trollpackan sa...

Hmmm... det är bara en massa frågor och svar, inga inlägg...

 
Klockan den 11 juli 2008 21:56 , Blogger SaKo sa...

Tack, Leif, för att du stöttar Evert! Även om han är en redig karl i sin bästa år som förmodligen klarar av de kniviga frågorna själv.

//SaKo

 
Klockan den 11 juli 2008 22:39 , Anonymous Dawwe sa...

Underbart, du ska inte bli stressad av att man måste uppdatera hela tiden, det måste man inte, satsa på kvalité istället.

Av någon anledning tror jag Björn Eriksson (Linköping) är ironisk om det nu är den käre landshövdningen, är inte ni två dödsfiender?

 
Klockan den 11 juli 2008 23:05 , Anonymous Magnus sa...

* Vad består denna Blogg av?
Till största delen av enklare externa inlägg poster. Själva bloggandet begränsas till fiktiva karaktärer d.v.s romanfiguren eller alteregot Evert och en lindrigt entusiastisk författare som använder William of Ockham (Occam är den latinska stavningen) för att rättfärdiga det "vanligt sunt förnuft"-tänkande som genomströmmat hans offentliga framträdande de senaste tjugo åren.
* Hur fungerar den?
Läsare aktiveras i ett pseudo-intimt samtal med författaren för att stimuleras att köpa fler exemplar av LGWP:s underhållningslitterära verk.
* Varför kom den till?
Böckerna säljer inte tillräckligt eller bedömes kunna sälja i ännu större omfattning om de och författaren marknadsförs på rätt sätt. Annonser är dyra, Bloggar är gratis. Författaren har omfattande behov av intäkter. Han är girig och har dessutom ett stort behov av intäkter eftersom han har en avsevärd försörjningsbörda. Minst 6 barn, ett vidlyftigt leverne, blingande hemmafru, fd fruar och älskarinnor. Den som tror att hr författaren finner ett nöje i att läsa dessa kommentarer bedrar sig. LGWP har också insett att han aldrig kommer att klara av att författa ett litterärt verk som höjer sig över den nivå hans banalare publik förväntar sig.
* Varför finns den?
Därför att LGWP:s läsare i allmänhet inte direkt tillhör begåvningsreserven. Råttfångare har alltid en marknad. Han använder sig av den regel Ockhams beskrev i sitt berömda citat Frustra fit per plura, quod fieri potest per pauciora "Det är meningslöst att göra med mer vad som kan göras med mindre”.

 
Klockan den 12 juli 2008 00:09 , Anonymous Den som vet bäst! sa...

Äh, snälla Leif GW Persson!
Lägg av med Ecert Bäckström. Han är alltför lik Ollie Weeks i deckarna av Ed McBain, 87: polisdistriktet-serien.
Han känns lika mycket plankning som Sjöwall Wahlöös deckarserie med Martin Beck, som också är en plankning av samma böcker.

 
Klockan den 12 juli 2008 01:48 , Anonymous Anonym sa...

Spanaren sa, "Finns det någon rimlig förklaring, eller är du bara en fejk?"

Näh tror du ...

:-()

 
Klockan den 12 juli 2008 08:46 , Anonymous Gherry S. sa...

magnus:

Genom att citera andra placerar du dig själv på en ranglig piedistal, utan att på något sätt på egen hand visa att du är intelligentare än läsarna av den här bloggen.

Min gissning är att du är en småkriminell stackare som på hobby-nivå läst filsofi under din ettåriga vistelse på Kumla, alt. sur för att GW bidragit till att sätta dit någon av dina närmsta. Var din farsa omnämnd i promemorian som Palme och de andra dementerade, eller heter heter du Bratt i efternam?

För att citera Fröding (och inte Palme), med viss justering; "Strunt är strunt och snus är snus, om ock i verbala blogg-inlägg".

 
Klockan den 12 juli 2008 17:31 , Anonymous Anonym sa...

Jag har hört att du var ständigt otrogen och allmänt svinig mot din förra fru. Stämmer detta? Skriv om nåt vettigt på den här bloggen eller dra åt helvete. Väx upp för fan.

 
Klockan den 13 juli 2008 00:29 , Anonymous Ola Holmgren sa...

Tjena Leif!
Har precis gett mig i kast med den senste i raden av trilogin och vill ställa en fråga.
Då jag delar ditt intresse av matlagning så vill jag upplysningsvis be dig om att rekommendera var man kan berika sig med en baklår av den bästa av alla grisar som du med så aptitretande ordalag beskriver under benämningen pata negra.

Grymt bra läsning för övrigt.

Sommarhälsningar,
Ola Holmgren, Uppsala

 
Klockan den 13 juli 2008 01:34 , Anonymous Anonym sa...

Jaha du Leif, när tänker du ta bladet från mun och sjunga ut ordentligt om Palmemordet? Om det var en liten krets, som du nämner, varför har vi i media aldrig snuddat vid sanningen? Ganska många har dansat och sjungit med i skönsången. Trots det avsvalnande intresset är vi faktiskt några som är intresserade av sanningen, oavsett vart den leder. En sista fråga, för den här gången, vad tycker du om bröderna Poutiainens bok "Inuti labyrinten"?

/TinFoilBob

 
Klockan den 13 juli 2008 09:03 , Anonymous Anonym sa...

jag håller med tidigare talare. Öppna upp för bred och livlig diskussion om Palme-mordet. De flesta som läst dina böcker, artiklar,m m och hört dina uttalanden, vet att du sitter inne på kunskap på området. Är den där snusk-pedofil polischefen verkligen så farlig som ryktet säger?

 
Klockan den 13 juli 2008 12:45 , Anonymous leena sa...

GW! Låt inte lilla Magnus och de andras avundsjuka över din blogg och din succé som författare och Proff. förmörka ditt skrivbord.
De kan dra till häcklefjäll. De har nog inte fått nått på länge men varför de ska kräkas ut det här har nog med potträningen att göra.
Fortsätt bara!

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida