den 6 juli 2008

Min krönika i Expressen söndagen den 6/7 2008

Här kan ni läsa veckans krönika. Varsågoda!

26 kommentarer:

Klockan den 6 juli 2008 22:31 , Anonymous Gherry S. sa...

I Sverige är vi missunsamma, och har så alltid varit. Låt aldrig någon lyckas och dra fördel av sin framgång för då står Let's Dance-tittarna med sina jante-käppar och slår de forna snobbarna (i ordets ursprungliga bemärkelse) över fotknölarna.

Tack för startad blogg, Leif. Mannen från Mallorca har alltid tillhört mina favoriter inom svensk film, men eftersom jag sällan förkovrar mig i böcker har dina alster således inte lästs. Nu däremot är jag precis färdig med Grisfesten, så mitt kalas har just startat...

 
Klockan den 6 juli 2008 23:05 , Anonymous Tommy sa...

Man tackar!
Snygg blogg förresten.

 
Klockan den 6 juli 2008 23:12 , Anonymous Marlene sa...

Otroligt roligt att du börjat blogga! Jag kommer definitivt att följa din blogg Leif! Du har så rätt i allt du säger och jag har skrattat mig blå i ansiktet av dina spontana skämt i "Efterlyst". Du är klockren.

 
Klockan den 6 juli 2008 23:16 , Anonymous Anonym sa...

Vad har Sigge Eklund med den här bloggen att göra? För det har han uppenbarligen.
Mysteriet tätnar alltmer...

 
Klockan den 6 juli 2008 23:19 , Blogger Magnus sa...

Jag tror att det här är någon offspin på 100apor faktist, men det här är inte roligt.
Inhoppet av Felix Herngren var otroligt kul däremot. Speciellt när han i sista videon skriker "Nu talar ni inte skit om mig när jag är borta!"

Episoden med Klara var också kul, men tyvärr är Klara bättre på att vara söt än att spela teater.

Språket på denna blogg håller liksom inte jämn klass. Det märks tydligt - åtminstone när man läser igenom den en andra gång att det är någon som försöker spela någon annan.

Sätt igång med humorn - teorierna om misstänkta tillvägagångssätt på ouppklarade mordfall och andra brott, så detta försök inte bara blir pinsamt.

 
Klockan den 6 juli 2008 23:26 , Anonymous Cicci sa...

Hmm.. Är en person som i normala fall skyr bloggar som pesten. Detta förhatliga ord dyker upp överallt & vart man än snurrar runt på nätet eller vänder tidningsblad finns dom där. Men sen hände det... du en av få personers åsikter jag finner intressanta har börjat blogga...

Vilket betyder att jag nu förlorat oskulden på blogg läsandet och eftersom första gången var så härlig behöver fortsätta och vill bara ha mer och mer...

Vet inte om jag bör vara arg eller glad, men givande är du i alla fall, sen efter att ha läst dagens krönika även hungrig... ;-)
Lycka till!

 
Klockan den 7 juli 2008 00:39 , Anonymous Inga M sa...

Varför ville Du sluta inom polisen, berätta! Var det bara för att tjäna mer pengar, få ära och berömmelse? Eller vad?

 
Klockan den 7 juli 2008 03:16 , Anonymous Christina sa...

Härligt med åsikter!!!
Visst har svenskar en tendens att vara missunsamma så fort någon har något mer än medelsvensson... Själv kan jag tycka att det är surt att det är svårt att dra runt 3 barn + mej själv med en inkomst, även fast jag inte tjänar jättedåligt... Du må tycka att det är kortsynt... men man måste ju ha mat på bordet i första hand.. och ett bord att ställa maten på, gärna i en lägenhet. Ibland förstår jag att folk blir avundsjuk...

 
Klockan den 7 juli 2008 09:55 , Blogger Cec sa...

Instämmer angående Perssons "herrgård". Har inte heller förstått uppståndelsen kring den... tvärtom, det är väl roligt att sveriges fd statsminister vill göra något så omodernt som att starta upp ett nytt lantbruk? Låt karln njuta av sin gård, damnit.

 
Klockan den 7 juli 2008 10:04 , Blogger StenS sa...

GW, kommer du i konflikt med konstapel Klang när du svepande talar om apor när du menar konstaplarnas elit?
Och blir de patrullerande konstaplarna i kjol irriterade på ditt mustiga språkbruk från charkbutiken?
Dämpa den insmickrande eftergiften åt oss läsare. Dina alster är läsvärda ändå.

 
Klockan den 7 juli 2008 10:14 , Anonymous kickie sa...

Äntligen en blogg med stil att läsa! Finns för många skitbloggare!Kram på dig!
www.jgarliv-kicki.blogspot.com!

 
Klockan den 7 juli 2008 10:30 , Anonymous Anonym sa...

Göran får köpa vad han vill för sina pengar. Mitt problem med Göran är att han var en dålig statminister. Vi har haft många dåliga statsmän i detta land men jag tycker fortfarande det är beklämmande att belöningen inte står i proportion till utfört arbete.

 
Klockan den 7 juli 2008 11:09 , Anonymous Pilgrim sa...

omåttlig spännande att Du ägnar dig tid till att blogga.
Du faller redan in under "favoriter".

 
Klockan den 7 juli 2008 11:23 , Anonymous Syster Yster sa...

Underbar läsning för en socialdemokrat. Kan tyvärr bara instämma detta trots att jag gärna försöker hitta motargument i det mesta :)
Att lyckas ta sig upp "underifrån" och få det han har idag borde vara en morot för alla som inte har det så bra idag!
I övrigt så äter jag inte fisk, sedan barndomens stekta strömming, där fanns småben i!?
Kanske en bit gravad lax eller grillad laxfilé men där går gränsen.
Bort med Jantelagen in med Jamtelagen

 
Klockan den 7 juli 2008 11:43 , Anonymous Cees sa...

Helt otroligt att denna krönika kommer dagen efter jag skrivit mitt inlägg på krönikan från 29/6.

Men vi kan ta det igen:
* Varken du eller din namne Persson har mer gemensamt med arbetarklassen idag än vad en hund har med en daggmask (dvs ni delar samma ursprung, men där slutar också likheterna).

* Det blir mest fånigt när ni gör anspråk på arbetarklasstillhörigheten, när ni troligen spenderar mer på mat ihop per månad än vad en singelmamma med familj har att leva för totalt på samma tid.

* Det är fortfarande inte fult att vara rik, vare sig du föds eller jobbar dig till det (någon har ju från början jobbat sig till det och därmed haft möjligheten att låta tillgångarna gå i arv). Huvudsaken är att det finns möjligheter att jobba sig rik, vilket du är ett levande exempel på att det finns. Vissa vill dock begränsa dessa möjligheter å det starkaste.

* Vad som däremot är fult är att hyckla med att man vill leva gott. Göran Persson vill värna om de fattiga, men låter barn i världen dö av sjukdomar man kan vaccinera och bota för struntsummor samtidigt som han (med vissa mått mätt) vältrar sig i lyx. Jag trodde i min enfald att socialismen sträckte sig över landsgränser. En fönsterkarm på Perssons gods hade kunnat rädda 5 barn i Bangladesh... Skillnaden mellan Persson och de herrar med större gods som du beskriver är att de iaf inte hycklar med att de (precis som 99% av alla människor) är egoister av stora mått.

 
Klockan den 7 juli 2008 13:16 , Anonymous wsad sa...

Problemet med Ordförande Perssons herrgård är att den gör honom till en förbannad hycklare. Det är inte rimligt att försöka plocka poäng genom att anklaga Bo Lundgren för att inte veta hur vanligt folk har det eftersom hans villa kostade några miljoner (om det nu var fyra) för att sedan skaffa ett ännu dyrare gods några år senare.

Det lämnar en ännu värre smak i munnen när det är en person vars politik medför att vanligt folk får det väldigt svårt att jobba upp sig eftersom 60% av inkomsten går till skatt och så vidare.

Socialdemokrati och rikedom går inte ihop så länge man talar om löneklyftor i sig som något dåligt.

Göran Persson har förtjänat den kritik han fått.

 
Klockan den 7 juli 2008 13:55 , Blogger zyclone sa...

Sa en fd. socialdemokratisk statsminister som koper en privat egendom kommer m a o med automatik bli kallad hycklare da den politiska karriaren ar over? Jag ar glad att jag lamnat det forlorade landet.

Jag ar forovrigt valdigt forvantansfull pa din blogg GW

 
Klockan den 7 juli 2008 15:02 , Anonymous gherry s. sa...

Göran Persson vill värna om de fattiga, men låter barn i världen dö av sjukdomar man kan vaccinera och bota för struntsummor samtidigt som han (med vissa mått mätt) vältrar sig i lyx.

Ja du, Cees... Även om jag inte anser att Persson gjort så förbannat mycket för det här landet tänker jag aldrig förneka att han slitit hårt och samtidigt haft en tung börda på sina axlar. Jobbar man hårt får man, i de flesta fall, betalt för mödan och vad Persson nu vill göra är att ta tillvara på de pengar han slitit ihop. Men då kommer en Let's Dance-tittare (se: Svensson) och hutter med pekfingret och påpekar att överskottet minsann ska gå till de som bättre behöver det. Det är inte lätt att slita i det här landet för när pengarna ramlar in då kommer skitsnacket.

 
Klockan den 7 juli 2008 15:48 , Anonymous Johan J sa...

Nära makten förlorar man tydligen lätt sin klarsyn. Leif GW Persson känner inte längre igen korruption.

Paul Wolfowitz tvingades avgå för en betydligt mindre förseelse, än när Göran Persson fixade en synnerligen välbetald position till sin dåvarande frilla (numera fru).

Det som utanför Sveriges gräns är solklar korruption - det är idag bara business as usual för svensk socialdemokrati.

Och Leif GW Persson är inte ens förmögen att urskilja, vad det handlar om.

http://www.timesonline.co.uk/tol/news/world/us_and_americas/article1805960.ece

 
Klockan den 7 juli 2008 16:14 , Anonymous wsad sa...

Zyclone, har du problem med läsförståelsen?

Göran Persson är en hycklare därför att han angripit andra för att ha köpt dyra hus och sedan själv köper ett ännu dyrare hus.

Det hjälper inte heller att han har svårt att följa lagar han själv inte arbetat för att avskaffa eller aktivt infört. Det var tydligen lite svårt för ordföranden att följa arbetsmiljölagstiftningen.

 
Klockan den 7 juli 2008 17:03 , Blogger zyclone sa...

Nej Wsad, jag har normalt inte problem med att forsta vad jag laser, och hade inga problem med det denna gang heller. Min kommentar syftade till Cees utspel. Det du daremot helt riktigt papekar ar en form av hyckleri. Aven kallad politisk retorik, om man sa vill. Det uttalandet han gjorde var retoriskt och det hade varit ett tjanstefel att inte satta den straffsparken nar den bjods. Det ar en del av spelet.

 
Klockan den 7 juli 2008 17:55 , Anonymous Anonym sa...

gherry: Hur hårt någon arbetar är inget mått på värdet av det utförda arbetet. I så fall finns det finnas yrken som skulle var betydligt bättre betalda än de är i dagsläget.

 
Klockan den 7 juli 2008 19:42 , Anonymous Cees sa...

Jaa du Gherry... Förstår inte hur du kunde få in så många fel i ett så kort inlägg.

Jag har aldrig påstått att Göran inte slitit hårt. Inte heller att hans börda varit stor. Jag har heller inte sagt att en person som slitit som han, om någon, förtjänar att bo i en vacker herrgård och dricka fina viner på ålderns höst.
Let's dance har jag aldrig sett och som invandrare är jag så långt i från Svensson man kan komma. Jag hävdar heller inte att någon ska behöva ge till mer behövande om de inte vill.

Det ENDA jag säger är att vill man leva i överflöd och lyx, då ska man fan vara man (eller kvinna) att stå för det. Och inte komma och påstå att man står på de svagas och fattigas sida. Att kalla sig socialist och i fingerspetsarna leva som en överklassherre på sitt stora gods, det kallas för HYCKLERI. För varje Pinot Noir som Persson skruvar upp så hade han kunnat vaccinera ett tjog mindre belevrade i tredje världen. Så enkelt är det.

Jag kommer aldrig att missunna någon rikedom så länge den står för sina ideal. Själv har jag tänkt bli rikare än både GW och Persson, men jag tänker som sagt inte hyckla med det. Och även om jag fortfarande tillhör och är från arbetarklassen så tänker jag i framtiden aldrig försöka tramsa och få sympatier och samhörighet med det samhällsskit jag sedan länge lämnat.

 
Klockan den 8 juli 2008 01:31 , Anonymous Anonym sa...

Hej Leif!

Med din person minskar du de svenska underskotten av förnuft självständighet och civilkurage.

Tack för allt du gör!

 
Klockan den 8 juli 2008 15:59 , Blogger Nisse et al sa...

Det hela påminner mig om en förtroendevald fackföreningordförande på en mindre mekanisk industri där jag jobbade på 80-talet. Han var ultra-kommunist enligt honom själv och förde ett oherrans liv med bolagsstyrelsen tills en dag då dom tröttnade och gjorde honom till VD för hela skiten. Efter tillträdet på posten var hans åsikter det rakt motsatta.
Det kan man också kalla en klassresa. Men jag föredrar då nog hellre gruppresor.

 
Klockan den 8 juli 2008 16:21 , Anonymous Leif GW sa...

Till Nisse: Jag är helt enig med dig. Hade jag varit som Evert B hade jag väl föreslagit att man borde ha kokat lim på honom. Bättre än att åka på gruppresa i vart fall. Take Care! LGWP

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida