den 30 juni 2008

Evert Bäckström ger tips och råd!

Evert Bäckströms verkstad - Enbart verkstad, inget buller över huvud taget.
De flesta människor som lever i vår tid undrar ju onekligen vart vi är på väg. Jag menar... vad är det som håller på att hända? Vart är mänskligheten på väg? Egentligen? För att inte tala om oss svenskar, alla ni som är precis som jag och därför ligger mig särskilt varmt om hjärtat. Vem fan bryr sig om alla dessa polacker t ex? För att inte tala om deras usla affärer. För oss poliser representerar de ett rent helvete eftersom de bl a har enbart konsonanter i sina efternamn. När du väl skall ta itu med all skit som de har hittat på är du helt uttröttad efter att försökt skriva deras namn på protokollet och missar du bara ett enda jävla z så har du JO hängande som en jävla strypsnara runt din magra hals. Hur som helst. Jag menar, bara att i den tid vi lever så är det väl ingen tvekan om att just vi svenskar är särskilt utsatta. Eller... Hur ska det gå för vanligt hyggligt folk som du och jag? Det undrar du säkert, precis som jag? I den ändan - jag har ju ändå varit med ett tag och upplevt ett och annat - så tror jag faktiskt, utan att förhäva mig, att jag har en hel del att bidra med för just dig som försöker trassla dig fram på livets smala stig och inte leva som en... ja, du vet vem jag menar. Vanliga enkla råd och tips helt enkelt. I stort såväl som smått och ganska oavsett vad vi pratar om. Hur du skyddar dig från brott? Vem som mördade Olof Palme? Alla andra mord som jag klarat upp. Hela vägen till vanliga enkla tips om hur man klär sig, beter sig bland olika folkslag, äter och dricker. T o m när det gäller det där andra... om du förstår vad jag menar (jag pratar givetvis om fruntimmer och skulle man ha svårt för den biten får man väl vända sig till Jonas Gardell och hans "kompisar"). Ett exempel: Vilket husdjur skall jag skaffa mig, kanske du tänker. Varför inte börja där. En enkel men viktig fråga eftersom i stort sett alla vanliga människor håller sig med husdjur och jag talar alltså inte om silverfiskar eller vanliga flatlöss. Efter det så kan vi gå vidare så skall jag tipsa dig om hur man blandar en riktig Bäckströmare, varför linnekostym är ett måste mellan femtonde maj och sista augusti och hur man får tag i riktiga fruntimmer på nätet. Undviker de värsta fällorna helt enkelt. Välkommen till Evert Bäckströms verkstad!

25 kommentarer:

Klockan den 3 juli 2008 12:29 , Anonymous GG sa...

Härligt att se dig blogga GW. Spännande att se vad som döljer sig bakom det där stenansiktet i Efterlyst. Nu hoppas jag som du säger, att du kan ledsaga oss förvirrade själar i livets krokiga passager. För nu sätter jag din blogg som startsida.

 
Klockan den 3 juli 2008 12:35 , Anonymous Anonym sa...

Go GW! Dagens höjdpunkt när jag hörde att du har börjat blogga!

 
Klockan den 3 juli 2008 12:50 , Anonymous Anonym sa...

Klokrent!
ha tålamod bara, bry dig ej om besökare och statistik, skriv för din egen skull..

 
Klockan den 3 juli 2008 14:09 , Anonymous Anonym sa...

Äntligen! Du är min ciceron i tillvaron. Det här blir lätt startsidan. Tack GW!

/Magnus

 
Klockan den 3 juli 2008 15:25 , Anonymous Linda sa...

Antligen, som jag har vantat!!!!

 
Klockan den 3 juli 2008 18:24 , Anonymous Anonym sa...

Hej! Läser just nu om dej: Bäckström, i GW´s senaste bok. Språket är underbart, sarkasmerna flyger och trots blygsamma 30 år drygt så ämnar jag införskaffa tena inkontinens skydd, pgv skrattanfallen som du ger mej!
Älskar dej! ( och din ärade skapare)
Mvh maria

 
Klockan den 3 juli 2008 18:49 , Anonymous Gustaf sa...

Det är märkvärdigt - Läckberg slutar och du börjar - som en slags blogg-reinkarnation.

 
Klockan den 3 juli 2008 21:26 , Anonymous Anonym sa...

kul att se dig blogga!

 
Klockan den 3 juli 2008 23:05 , Blogger Susannah Torarpsbacke sa...

Oh! Sommarläsning. :)

 
Klockan den 4 juli 2008 08:46 , Anonymous Anonym sa...

Bäste Evert!

Har du läst Leif GW Perssons böcker?
Vågar man läsa dem? Jag har förstått att LGWP är en flåbuse som svär och hånar hyggliga människor.
Vet du varför han har börjat blogga? För att samla e-postadresser åt FRA?


"Läshungrig"

 
Klockan den 4 juli 2008 12:18 , Blogger Vilding sa...

Äntligen! Sveriges kanske vassaste debattatör och skribent börjar blogga.

En av få jag bloggarn jag tänker lästa regelbundet!

Hoppas lite själviskt kunna berika mitt ordförråd med fler ord av typen "pillekvitt". Ett klockrent ord som jag inte vet hur jag klarat mig utan tidigare.

På dom, GW!

 
Klockan den 4 juli 2008 14:04 , Blogger Andreas sa...

Kul att du har börjat blogga Leif! Har införskaffat din senaste bok och ska börja läsa den när jag är klar med min pågående av Stephen King.

Nu är din tur Evert: Jag uppskattar ditt "fina" jobb som lagensväktare men tycker ändå att du borde tänka över din attityd ett snäpp. Då din nuvarande är rent ut sagt oroväckande och kommer med all säckerhet inte hålla i längden. Jag håller ett öga åp dig Evert, så håll dig i skinnet!

 
Klockan den 4 juli 2008 20:13 , Anonymous BR sa...

Tja Leffe. Först nu börjar allvaret efter farsen på polis(hög)skolan.
Du är verkligen välkommen till bloggvärlden.Vill inte snuten ha din analytiska förmåga så vill bloggosfären. Men gå utanför det polisiära och ge lite in- och utrikespolitiska synpunkter också.

 
Klockan den 5 juli 2008 00:46 , Anonymous roothen till allt ont sa...

Hej,

Vill bara berätta lite snabbt om vad som sades mellan mig och min sambo ikväll.

---
Jag låg och lyssnade till 'Den som dödar draken' och Evert Bäckström höll precis på som bäst.

" - Jag ska maila Leif och tacka honom för alla skratt och trevliga stunder, sa jag.
- Hälsa från mig också, sa tjejen.
.
.
Lite senare på kvällen efter ännu några ord från connoisseuren Bäckström.
" - Jag ska be honom börja blogga som Bäckström. Det vore guld att höra vad han tycker om 'Niklas Mat' (det program som vi såg på just då)."

När jag nu ska söka reda på någon form av tips-epost-adress så hittar jag hit!
----

Som alla andra redan skrivit överallt här i kommentarerna så välkomnar även jag er två, Persson och Bäckström, till blogg-världen.
Jag ser mycket fram emot att få läsa era inlägg, om ni förstår vad jag menar.

Det skulle vara intressant att se Evert Bäckström som bisittare i Efterlyst någon gång när du får förhinder Leif GW Persson.

Jag skulle gärna vilja veta vad herr Bäckström anser om följande;

* Sigvard Marjasin
* Knutby
* GI-metoden
* Global uppvärming
* Fräslningsarmén/etc, vad händer när Bäckström blir "approachad" av någon som ber en att skänka pengar till välgörande ändamål?
* Lapplisor, finns det någon incident att berätta om?

osv... =)

Ha en riktigt skön sommar bägge två!

//rooth

 
Klockan den 5 juli 2008 01:06 , Anonymous roothen till allt ont sa...

Glömde en sista fråga till herr Evert Bäckström;

Vad tycker och tänker herr Bäckström om Carl Hamilton och den militära underrättelsetjänsten?

//rooth

 
Klockan den 5 juli 2008 20:54 , Blogger sme´n sa...

Äntligen!

 
Klockan den 6 juli 2008 08:56 , Anonymous nils-erk sa...

läst alla dina böcker med stor behållning. fick nu höra talas om din blogg också. men vem är ditt alter ego ? lars johansson ? bo jarnebring ? evert bäckström ? eller den där "krimonolgen" som skymtar förbi ibland ?

 
Klockan den 6 juli 2008 13:17 , Blogger TuggaTerrier sa...

Är det du GW som har skrivit "Evert Bäckström ger tips och råd!" ?

Jag undrar eftersom den texten helt saknar stycken - det är bara ett enda textsjok som blir skitjobbigt att läsa.

Dina övriga blogginlägg är guschelov avstyckade så de går att läsa.

Lämna "Evert Bäckström ger tips och råd!" till Evert Bäckströms verkstad och be honom stycka upp det i lite mer lättsmälta delar.

Tack tack/ TuggaTerrier

 
Klockan den 6 juli 2008 23:26 , Blogger MarreS sa...

Tack Evert för alla handfasta tips att uttrycka sig jag fick när jag läste om dig i Draken. Du försåg mig med ett antal slagkraftiga formuleringar som hjälpte den manliga hälften av min familj att få en syl i vädret gentemot våra storasystrar på midsommarafton. Äntligen lite drängstuga till sillen!

 
Klockan den 7 juli 2008 11:18 , Anonymous Raimo Östergren sa...

Tack för att du har gett oss Evert Bäckström!!! Hur många av honom finns det inte i vårt samhälle och inom polisen... Ska genast köpa den nya boken.

 
Klockan den 7 juli 2008 12:12 , Blogger Anders G Bergquist sa...

Jag är nyfiken på vad du Evert tycker om polacker. Du träffade ju på ett synnerligen besvärligt exemplar i lindafallet. Samtidigt hjälpte ju en snäll polack (som för övrigt heter likadant som Sveriges skäggigaste kriminolog) till att lösa fallet i Solna...

 
Klockan den 11 juli 2008 15:55 , Anonymous AnnikaMarusarz sa...

Jag förstår inte riktigt varför jag måste fråga genom Evert, men OK Evert, min frågor är: Vilken bok av Leif GW Persson ska jag läsa som första bok och varför just den titeln som du rekommenderar?

 
Klockan den 13 juli 2008 16:09 , Anonymous leena sa...

Evert! Om inte gojan dyker upp tycker jag du ska bli med katt. Katter kommer och går som de vill och håller efter det fyrfotade lokala buset med svans. Dessutom kan de vara trevliga om de vill. Du kan ha en hönsstege upp till fönstret eller låta jamaren ta balkongvägen. Problemet är nog om du ska ha en hona eller hane. Tar du en hona blir det serenader på våren, tar du en hane kan den bli beskylld för att slunkit in under soffan hos birman Pinglan och bli anklagad för faderskap av en tjuvparad kull ungar.
Jag undrar också om du Evert som har huvet på skaft och vet hur tjyvar tänker kunde skriva lite om vart pengarna folk hystar in till staten egentligen tar vägen?

Kan du inte också säga till den där GW att det vore bra om man kunde få prenumerera på blogginläggen, ja dina givetvis, så man kan få ett automatiskt mail när du väl slitigt dig från arbetet för att skriva sanningarna.

 
Klockan den 13 juli 2008 17:36 , Anonymous Anonym sa...

Fattar inget av den här "bloggen".
Kan man ställa raka frågor till GW ? Får man svar ? Hur då och var ? Måste man vara raljerande ?
Vad diskuteras egentligen ? Vad är en "blogg" och vilket behov fyller en sådan ? Läser dock GW med stor behållning, både bok och debattinlägg i media.Men det här begriper jag mig inte på.
Olle

 
Klockan den 14 juli 2008 09:47 , Blogger Gustaf Kroon sa...

Hej Evert!

Bodde inte du granne med LGWP när han häckade i Knutby?

Om svar=ja>>Minns du den bisarra pingstförsamlingen på gränstakullen?

Där skapades fyrenighetsteologin med Fadern, Sonen, Den Helige Ande och Kristi Brud.

Du vet antagligen mera om poliserna som utredde fallet än vad jag gör, men har du reflekterat över alla mystiska omständigheter i fallet?

Den skottskadade mannen sade att han sköts av en bredbent kraftig figur med stadig tvåhandsfattning om revolvern. Den morddömda magra barnflickan hävdar att hon sköt med en hand, hållandes en kudde framför vapnet med den andra handen.

Hon hävdar också att hon sköt pastorshustrun från någon meters håll, medan utredningen fastslog påsittande skott.

Det vara bara ett par av alla egendomligheter i fallet.

Farid Lamrani som försåg barnflickan med en revolver, sägs vara en av stockholmspolisens informatörer som fick revolvern ur polisens beslagslager.

Vapnet skrotades snarast möjligt och Farid Lamranis dödsattest visades upp direkt efter att han skulle synas. Det ryktas att han lever med skyddad identitet.

Det ryktas också om jäv i tingsrättsförhandlingen där den för anstiftan dömde pastorns senaste älskarinnas juridiska ombud hade en relation med motsidan.

Det sägs också att fruarna åklagare blev väldigt glada över barnflickans snara erkännande så att de kunde ta semester.

Jag tror att barnflickan sköt ett lårskott på en redan dödad pastorshustru som sannolikt mördades någon timme innan.

Jag tror att barnflickan tog på sig skulden för att hon under tukt hjärntvättats till att se det som enda vägen för henne till att få Guds nåd.

Vad tror du Evert?

Vad du än tror så finns det mycket att reda ut och uppenbara inslag av antingen klantighet eller manipulation i förundersökningen.

Hör av dig om du vill ha flera teorier.

Din vän
Gustaf Kroon

 

Skicka en kommentar

Länkar till det här inlägget:

Skapa en länk

<< Startsida