Professorns span-nytt Expressen, 4 januari 2009

 

Lycka till-spaning 1

Nyårshälsningarna via sms slog rekord i år. Under nyårsnatten utväxlade svenska folket drygt sjuttio miljoner glada tillrop med varandra. Själv hann jag bara med ett tiotal innan jag övermannades av en själv- förvållad mattighet och i stället intog sängläge. Knapparna på mobilen blev helt enkelt för små, så att säga, och detta avser jag nu att kompensera genom att önska alla mina läsare Lycka Till under det kommande året. Hoppet är som bekant det sista som överger oss och dessutom är det i stort sett gratis.

Lycka till-spaning 2

I juli tar Sverige över ordförandeskapet i EU och det blir Fredrik Reinfeldts uppgift att lotsa unionen genom den ekonomiska krisen och den tilltagande miljöförstöringen. Självfallet vill jag önska honom Lycka Till och dessutom skicka med ett tröstens ord på vägen. I samma takt som ekonomin går ner i källaren, konsumtionen minskar och fabrikerna stängs ner, kommer också miljöförstöringen att minska. Inga dåliga förutsättningar för att kunna göra ett gott jobb.

Lycka till-spaning 3

Anna Larsson är en intressant kvinna, krönikör på Svenska Dagbladet och i logikens namn också chef på en av våra större damtidningar. Anna avser att göra 2009 till "ett njutningens år" (SvD andra januari). Kasta alla "fåniga principer" överbord, äta mer Pata Negraskinka för 1290 kronor kilot, spela golf, köra för fort och shoppa runt ute i Europa. Dessutom äntligen gifta sig med "mannen i sitt liv" - en princip så god som någon - och hade bara hennes namne Carl Larsson varit i livet hade hon säkert redan varit avporträtterad. I brist på färg, penslar och förmåga får jag själv nöja mig med att önska henne ett riktigt hjärtligt Lycka Till.

© Leif GW Persson

Tillbaka
> Alla krönikor