Professorns span-nytt Expressen, 26 juli 2009

 

Bezzerwizzer-spaning 1
Sommar på landet och det hem som vanligen är min borg är numera knökat med döttrar, svärsöner och barnbarn. Givetvis spelar vi sällskapsspel efter middagen och eftersom vi är måna om att hålla en viss intellektuell standard i vårt umgänge så får det bli kunskapsspelet Bezzerwizzer. En intressant utveckling av det gamla Trivial Pursuit, där man dragit åt skruven ännu ett varv, och även kan vinna poäng på sina medtävlares allmänna enfald och enskilda tillkortakommanden.

Bezzerwizzer-spaning 2
Fullkomligt fenomenalt om man vill locka fram det absolut sämsta hos sina närstående och förvandla i vanliga fall fullt normala individer till veritabla monster, usla förlorare och outhärdliga vinnare.

Bezzerwizzer-spaning 3
Dessutom har vi själva utvecklat spelplanen. Om man vrålar "Bezzerwisser" med samma accent som storskurken i de gamla nassefilmerna får man nämligen extra bonuspoäng.

Bezzerwizzer-spaning 4
Och själv har jag redan kontaktat förlaget som gett ut spelet och påpekat att det skall stavas med s och inte med z. Analfabeter och idioter och så lite kan man väl ändå ha rätt att begära.

Bezzerwizzer-spaning 5
Vem som vann? Jag trodde att det framgått att jag själv deltog. Om man inte är dum i huvudet, förstås.

Leif GW Persson

Tillbaka
> Alla krönikor