Professorns spannytt Expressen, 1 mars 2009

 

Bröllopsspaning

Äntligen, äntligen, äntligen, ska det så bli av och de unga tu, Victoria och Daniel, ska förenas och bli till ett. Visserligen inte förrän om drygt ett år, men i våra vanligaste media har man redan slagit knut på sig själv i överdådigt skummande rojalistiskt bröllopsrus.

Svärfarsspaning

Unge Westling verkar vara en tålmodig man eftersom hans hjärta sattes i brand redan för sju år sedan. Själv hade jag kortare stubin än så när jag var i hans ålder men Victoria är väl närmast att gratulera eftersom inga skumma avsikter lär överleva en sådan brinntid. Enligt Malisen i våra veckotidningar - dessa förtalets vassa tungor som likt symaskinsnålar genomstynger sanningens tunna väv - lär det ha varit brudens far som i skydd av grundlagens krav på konungsligt godkännande väsentligen orsakat denna tidsutdräkt.

Det må vara hur som helst med den saken men eftersom jag själv är far till ett flertal döttrar, unga, vackra, begåvade kvinnor med egna pengar på banken, och därmed i samma moraliska predikament som Hans Majestät, tvekar jag icke att dra mitt svärd till hans försvar. Det Käraste man har är inget som man skänker bort hur som helst och till vem som helst och eftersom den riktiga kärleken som bekant övervinner allt finns det gott om tid för ett ömmande fadershjärta att fatta ett klokt beslut.

Själv har jag redan gjort det två gånger med så här långt lyckat resultat. Icke så att jag förlorat två döttrar, tvärtom har jag vunnit tvenne söner.
Ett tröstens ord till ett oroligt fadershjärta från en som redan varit där.

© Leif GW PerssonTillbaka
> Alla krönikor