Professorns span-nytt Expressen, 10 mars 2013

 

Fredrik Reinfeldt-spaning

Enligt vad som påstås lär Fredrik Reinfeldt ha haft en farfars farfar som var riktig Negerkung från Afrika och så småningom hamnade i Köpenhamn där han blev en mycket framgångsrik Cirkusdirektör. Stor tur för både Fredrik och trettio procent av landets väljare att Gammelfarfar inte levde i en annan tid och råkade gå fel och hamna i Stockholms Tunnelbana och bli hemskickad till Djungeln. Stor tur även för Beatrice Ask.

Hans Majestät Konungen-spaning

Jag är arbetargrabb, jag tror på Gud och är även anhängare av den svenska monarkin eftersom detta skänker såväl innehåll och mening som romantik och spänning åt en tillvaro som annars skulle te sig alltför typiskt svensk. På det rent personliga planet uppskattar jag dessutom Hans Majestäts franska ursprung, att han valt att gifta sig med en tysk kvinna och därmed brutit en mer än tusenårig europeisk tradition av krig och politiska motsättningar. Mest av allt att han även släppt in en svärson i familjen som är från Ockelbo (där jag för övrigt har ett flertal släktingar på min mors sida) trots att Ockelbo är en av de mest exotiska platserna som låter sig uppletas på denna jord.

Svärsonsspaning

Själv har jag fyra svärsöner; en fransman, en engelsman och en afrikan. Plus en som är precis som jag. En vanlig svensk bondläpp, stor och grov som jag, bister vid behov och precis som jag inte det minsta bekymrad över att behöva dela vagn med de människor som vår historia har gjort till medpassagerare på vår resa genom livet. Inte så länge de beter sig som vanligt, hyggligt folk.

© Leif GW PerssonTillbaka
> Alla krönikor